Условия за ползване

Условия за ползване
на онлайн магазин за подаръци GiftSK.
 
Онлайн магазин за доставка на подаръци GiftSK очаква от Вас да се запознаете с условията, изложени по-долу и Ви насърчава да прочетете внимателно текста, за да се запознаете със своите права и задължения.

 1. Общи положения
 
1.1. Авторство: Настоящата страница е собственост на СветкрисООД с адрес на управление гр. Варна, ул. Каjмакчалан №10, което включва и всички снимкови и текстови материали. Съдържанието в сайта може да бъде копирано и използвано единствено с нестопанска цел. В никакъв случай не бива съдържанието на страницата да бъде разпространявано в други интернет сайтове.
 
1.2. Условия: Светкрис ООД си запазва правото да променя по всяко време и без предварително уведомение настоящите Условия, както намери за добре, с оглед да защити своите и на клиентите си интереси. Използвайки тази интернет страница, Вие автоматично се съгласявате с нейните Условия и декларирате, че ги приемате безусловно.
1.3. Продукти: Всички продукти, намиращи се в каталога на <<GiftSK.eu >>могат да бъдат добавени във Вашата виртуална “кошница” и да бъдат поръчани. Подробно описание на всеки един продукт, неговото съдържание, снимка и цена, могат да бъдат намерени на страницата на самия продукт. Светкрис ООД гарантира, че доставеният продукт отговаря на предоставената в сайта информация.
 1.4. Допълнителни продукти: Някои от продуктите в каталога се считат за “допълнителни”, което означава, че не могат да бъдат поръчани самостоятелно, а само в комбинация с основен продукт. Тази информация е указана на страницата на самите продукти. Допълнителни продукти са всички видове шоколадови бонбони,  спиртни напитки, плюшени играчки, балони,  и др. Те могат да бъдат добавени към количката Ви в процеса на поръчка при условие, че в нея има добавен основен продукт.

1.5. Спиртни напитки: Спиртните напитки са допълнителни продукти и могат да бъдат добавени към количката Ви в процеса на поръчка за подаръчна кошница С регистрирането на поръчка, съдържаща спиртни напитки, Вие декларирате, че получателят им е пълнолетно лице. Доставки на спиртни напитки на непълнолетни лица не се извършват.
 
1.6. Поръчка: Екипът на <GiftSK.eu> приема поръчки ежедневно. Самата поръчка може да бъде направена като първо бъде добавен избран продукт във Вашата виртуална “кошница”, а след това се следват инструкциите за добавяне на адрес за доставка и финализиране на поръчката. След успешната регистрация на поръчка, Вие ще видите страница за потвърждение с номера на поръчката Ви. Тази информация ще бъде изпратена и на Вашия имейл адрес. Поръчки се приемат единствено онлайн и в изключителни случаи по телефона.
1.7. Отказване на поръчка от клиента: Вие можете да откажете поръчката си, без да посочвате конкретни причини за това до 24ч. преди нейната дата за доставка. В случай, че поръчката Ви включва “допълнителни продукти”, тя трябва да бъде отказана не по-късно от 48ч, преди нейната доставка. За да откажете поръчката си е нужно първо да се свържете с наш служител. Заплатената от Вас сума ще бъде освободена от сметката ни най-рано 24ч. след формалния отказ, ако определените срокове са спазени. При възстановяване на плащане след отказ на клиента, от заплатената сума ще бъдат удържани всички такси за входящия и обратния превод.
 
1.8. Отказване на поръчка от търговеца: Е-цвете си запазва правото да отказва поръчки при невъзможност да се извърши доставката, при липса на определени артикули, при ненавременно плащане или неполучаване на плащането по поръчката. В този случай Вие ще бъдете навременно информирани за отказа на поръчката Ви, а сумата, заплатена по нея, ще бъде освободена от сметката ни в рамките на 24ч.

1.9. Регистрация: Регистрирането на профил в нашия сайт не е задължително. Можете да направите поръчка, като единствената информация, която ще изискаме от Вас са Вашите имена, имейл адрес и телефон. Като регистриран клиент обаче, ще можете по-лесно да управлявате своите поръчки, фактури, да запазвате адреси за доставка за бъдещи поръчки, което значително ще улесни и ускори процеса на поръчка.
 
1.10. Сигурност: Сигурността на информацията, която въвеждате на страниците на GiftSK.eu се гарантира . Данните за плащане, които попълвате на нашия сайт се предават до партниращата ни банка, където се обработват, без да бъдат обработвани или съхранявани на нашия сървър. <<GiftSK.eu>> спазва стриктно PCI стандартите.
 
1.11. Информираност: Информация за статуса на Вашата поръчка ще получавате на Вашия имейл адрес при всяка негова промяна. Допълнително, можете да следите изпълнението на своята поръчка от своя профил или страницата за проследяване на поръчки от гости на сайта (ако нямате регистрация).Персонала на магазина ще дава информация за статуса на поръчка, стига да им бъде предоставен нейния номер и имейл адресът, използван за регистрация на поръчката.

2. Условия за доставка
 
2.1. Работно време: Всички доставки се извършват между 9ч и 20ч източно европейски стандартизирано време. В редки случаи са възможни по-ранни или по-късни доставки, но единствено след потвърждение на наш служител.
 
2.2. Дата за доставка: В процеса на поръчка можете да изберете желаната дата за доставка. GiftSK не носи отговорност при некоректно или погрешно попълнени данни.
 
2.3. Часови диапазон:  За определени поводи с фиксиран час, като сватби, юбилеи и прочее, можем да гарантраме доставка в конкретен час, но това става само след предварителна уговорка с наш служител.
 
2.4. Цена на доставката: Цената за доставка се определя автоматично на базата на избраното от Вас населено място и дата за доставка. В този смисъл правилният избор на населено място е абсолютно задължителен. Поръчки с маркирано грешно населено място ще бъдат отказвани, ако не бъде доплатена реалната такса за доставка, в случаите, когато това се налага. Доставките за празнични дни включват такса за празнична доставка.
 
2.5. Данни за доставката: Навременната доставка на Вашата поръчка зависи изцяло от предоставените от Вас данни за доставка в процеса на поръчка. giftSK не носи отговорност за провалена доставка в следствие на некоректно попълнени данни.
 
2.6. Отсъствие на получателя: В случай, че получателят отсъства от адреса за доставка, ще използваме телефона, който ни оставяте в процеса на поръчка, за да се свържем с него и да уговорим удобно време и място за доставката. В случай, че предоставеният от Вас телефон е грешен или не отговаря, ще доставим поръчката Ви на роднини или съседи на получателя, намиращи се на адреса. В краен случай, поръчката Ви може да бъде върната обратно в магазина ни, откъдето да направим повторен опит за доставка, след като установим контакт с получателя. Забележете, че след като продуктът е върнат в магазина ни, ще се наложи да заплатите допълнителни 5лв за повторна доставка. Същото се налага и за всеки следващ опит да бъде осъществена доставката. 
 
2.7. Липса на определен продукт: В случай, че даден продукт, нужен за коректното изготвяне на поръчката Ви, е неналичен в локалния ни магазин в момента, ще се свържем с Вас с предложение за евентуална замяна на липсващите цветя. Доставката на поръчката Ви ще бъде отложена, докато не получим Вашето одобрение или отказ.
 
2.8. Анонимност на доставката: Нашите куриери не знаят кой е направил поръчка и не могат да информират получателя от кого е подаръка, който изпращате. Ако желаете получателят да знае, че Вие сте организирали изненадата, моля, запишете името си в полето за пожелание за картичка.
 
3. Условия и начини за плащане
 
3.1. Предварително плащане на поръчка: Всяка поръчка следва да бъде заплатена предварително т.е. преди нейната доставка. Поръчки, чието плащане не е получено до края на деня, който е избран за доставка, ще бъдат автоматично отказвани.
 
3.2. Възможности и начини за плащане: Можете да платите поръчката си като използвате един от посочените по-долу начини. Не приемаме плащания през системи неупоменати в настоящите Условия.

 3.2.2. ПейПал: Можете да платите поръчката си през системата на ПейПал, стига да имате регистриран профил при тях. Плащането се обработва в реално време и поръчката Ви може да бъде доставена незабавно.
 
 3.2.3. Банков превод: Можете да платите поръчката си с банков превод. За целта трябва само да изберете този начин на плащане и да натиснете бутона “Потвърди”. На страницата за потвърждение на поръчката Ви, ще видите банковата ни сметка, както и по-нататъшни инструкции за плащането. Тази информация ще бъде също изпратена на Вашия имейл адрес. 

3.2.4.Наложен платеж при доставка от куриерска фирма или лично от GiftSK.

3.2.3.1. Експресни доставки: Обърнете внимание, че поръчката Ви следва да е заплатена, преди нейната доставка. В този смисъл се налага да ни изпратите сканирано копие от платежно нареждане или скрийншот от извършена банкова операция в случаите, когато плащането следва да бъде получено след желаната дата за доставка или изчакването му може да я забави.
3.2.3.2. Международни преводи: Обърнете внимание, че при плащане с банков превод от чужбина следва да заплатите всички разноски по превода, включително и тези за неговото получаване. Това не важи за плащания от държави-членки на ЕС, стига плащането да е наредено през SEPA.

 3.3. Оспорване на плащане: Оспорването на плащане, след като поръчката е била доставена, а и преди това, не се толерира от Условията за ползване на сайта. В случай, че не сте доволни от доставения продукти, Ви насърчаваме да се свържете с нас, за да се опитаме да разрешим проблема, вместо да оспорите плащането. В зависимост от платежната система, която сте използвали за регистриране на поръчка, Вие може да дължите следните такси при оспорване на плащане:
 
3.3.1. ПейПал диспут: При откриване на диспут в ПейПал, Вашата поръчка, както и плащането по нея, се считат за невалидни. В случай, че поръчката Ви е вече доставена, GiftSK може да изпрати куриерите си да изискат плащането от нейния получател. Ако поръчката Ви не е доставена по време на откриване на диспута, GiftSK ще я откаже.
 
4. Отказване на поръчка и връщане на продукт

 4.1. Претенции: В редките случаи, когато може да не сте доволни от услугите ни, можете да предявите претенции за частично или пълно възстановяване на сумата, заплатена по поръчката Ви, в срок от 24ч, след нейната доставка. Това можете да направите, като ни изпратите имейл с ясно изявено желание за компенсация на адрес GiftSK@mail.com. Този имейл трябва да съдържа прикачена поне една снимка на доставения продукт с указани дефектите по него.

 4.2. Частична компенсация: След като получим снимка на доставения продукт, ще преценим размера на компансацията Ви и ще се свържем обратно с Вас. Компенсацията ще бъде освободена в рамките на 24ч., след постигане на споразумение с Вас.

 4.3. Пълна компенсация: Платената сума може да бъде възстановена ако продукта не отговаря на очакванията на купувача и продукта е върнат на търговеца в добър търговски вид без нарушена опаковка и вид,

4.4. Право на компенсация: Право на компенсация има единствено платеца на поръчката, а сумата се възстановява според начина ѝ на плащане. Плащането на поръчка, извършено с PayPal се възстановява чрез PayPal.
 
https://tyxo.com/dashboard https://support.zendesk.com/hc/en-us/articles/203691476