Ръчно изработени сувенири от екзотично лаково дърво

В giftsk.eu, ще намерите Вашия красив, уникален и неповторим, сувенир за дома. Нашите подаръци, единствени по рода си, са  висококачествена изработка. Всичко при нас е ръчно изработени сувенири и лакови предмети в традиционна ръчна изработка с естествен лак от смолата на лаково дърво и каменен прах. Този занаят винаги е получавал своите лакови материали от природата. Ръчно изработените  сувенири, са от Виетнамско лаково дърво "Rhus toxicodendron L." и традиционно нанасяни и полирани на ръка, лаковете Urushi постигат качество на повърхността и дълбок гланц, които и до днес са уникални.  Рядко срещания сувенир-чиния, който можете да видите в нашия магазин, имате възможност да закупите и чрез онлайн поръчка.
Интересно е да се знае, за  обработката на лаковото дърво, извличането на сока за смола. Дърветата се подготвят и обработват внимателно, заради токсичния си сок, който се използва като изключително издръжлив лак за производство на китайски, японски и корейски лакови изделия.
 
Сокът съдържа алергенното съединение урушиол, което получава името си от японското наименование на този вид уруши (уруши (漆)); "urushi" се използва и на английски като събирателен термин за всички видове азиатски лакове, направени от сока на този и сродни азиатски дървесни видове, за разлика от европейския "лак" или Japanning, направен от други материали. 
Ръчно изработените сувенири от лаково дърво, са невероятно добър избор, като сувенир за дома. На нашата сувенир-чиния, ще видите, че повърхността и е бистра, твърда и водоустойчива. Именно това са отличителните качества на нашите сувенири за дома от естествено лаково дърво.
 
Продуктите, покрити с този лак, се разпознават по изключително издръжливия и гланцов завършек. Браузвайки в сайта ни giftsk.eu, ще видите, че ръчно изработените сувенири за дома от лаково дърво, имат много приложения. Някои често срещани приложения на лака, включват прибори за маса, музикални инструменти, писалки, бижута, сувенирни чинии, фруктиери, подноси и т.н. 
Художественото нанасяне и декорация на лак може да бъде дълъг процес, изискващ много часове или дни внимателни и повтарящи се слоеве и времена на сушене. Създаването на единично произведение на уруши изкуството, като купа, сувенир-чиния, поднос или ваза, може да отнеме седмици до месеци.
 
Предметите от лаково дърво, в днешно време са един разкошен избор, като сувенир за дома. Но, е хубаво да се знае, всички ръчно изработени сувенири, от хилядолетия са имали съвсем практична стойност и са се ползвали, както от богати, така и от обикновеното население на Виетнам,Китай,Япония. Едва през 20-ти век, всички предмети от лаково дърво, придобиват световна популярност.
 
И в България, едно от малкото места за онлайн поръчка е нашият магазин – giftsk.eu. 
Купете си, ръчно изработен сувенир за дома от лаково дърво- табли,подноси,свещници, сувенир-чиния или фруктиера. 
Чрез вашата онлайн поръчка, ще успеете да зарадвате не само получателя на подаръка, но и себе си, когато видите възхищението в очите и чуете въздишките по уникалните и Божествено красиви сувенири за дома от лаково дърво.


Галерия Списък

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • https://tyxo.com/dashboard